Een gezonde huid begint bij een goed functionerende barrièrefunctie. Wanneer deze beschermende laag verstoord raakt, kan je huid droog, geïrriteerd en gevoelig worden. Gelukkig zijn er natuurlijke producten die je kunt gebruiken om de barrièrefunctie te herstellen en versterken:

biologische olie

Stap 1: Reinig je huid met een reinigingsolie

Multi use oil: Deze veelzijdige, koudgeperste olie reinigt je huid zacht maar grondig en voedt en herstelt deze dankzij de rijke samenstelling van essentiële vetzuren en antioxidanten.Dode Zeewater: Met een hoge concentratie mineralen zoals magnesium, kalium en calcium, reinigt Dode Zeewater de huid diep, verwijdert overtollig talg en pakt onzuiverheden aan.Rozenwater: Helpt de pH-waarde van je huid te herstellen, wat essentieel is voor een goed functionerende barrièrefunctie. Het hydrateert en verfrist de huid voor een stralende en gezonde uitstraling.

Calendula- Rijstkiem: voor de heel gevoelige huid
Calendula- Mandarijn: helend
Roos: verzachtend, huid met roodheden
Lavendel: ontspannend, anti-septisch

 

Stap 2: Verbeter met Dode Zee Water

Dode Zeewater is een ander natuurlijk ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn heilzame eigenschappen voor de huid. Met een hoge concentratie mineralen zoals magnesium, kalium en calcium, reinigt Dode Zeewater de huid diep, verwijdert overtollig talg en pakt onzuiverheden aan.

Een van de meest opmerkelijke voordelen van Dode Zeewater is de aanwezigheid van magnesium. Dit essentiële mineraal helpt de huid te ontspannen en te kalmeren, waardoor het особенно geschikt is voor mensen met een gevoelige of geïrriteerde huid. Magnesium heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van roodheid en het kalmeren van acne.

Kalium, een ander belangrijk mineraal in Dode Zeewater, speelt een cruciale rol bij het reguleren van de vochtbalans in de huid. Het helpt de huid gehydrateerd te houden en voorkomt uitdroging, wat kan leiden tot een doffe, droge en schilferige huid. Calcium, ook aanwezig in Dode Zeewater, draagt bij aan celvernieuwing en helpt de huidbarrière te versterken.

natuurlijke AHA gezichtspeeling inika
natuurlijke huidverzorging, serum voor pigmentatie en anti-aging

Stap 3: Rozenwater pH-herstellend en hydraterend

Rozenwater is een zacht, bloemig ingrediënt dat al eeuwenlang wordt gebruikt in traditionele schoonheidsrituelen. Het wordt verkregen door de destillatie van rozenblaadjes en staat bekend om zijn kalmerende, hydraterende en pH-herstellende eigenschappen.

Een van de belangrijkste voordelen van rozenwater is het vermogen om de pH-waarde van de huid te herstellen. Een goed functionerende barrièrefunctie is essentieel voor een gezonde huid, en de juiste pH-waarde speelt hierin een cruciale rol. Door regelmatig rozenwater te gebruiken, help je de natuurlijke pH-balans van je huid te behouden, waardoor deze beter bestand is tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Daarnaast heeft rozenwater hydraterende eigenschappen. Het helpt de huid vocht vast te houden en voorkomt uitdroging, wat resulteert in een zachte, soepele en stralende huid. Rozenwater bevat ook antioxidanten, zoals vitamine C en flavonoïden, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van tekenen van huidveroudering.

Breng na het rozenwater de Multi Use Oil aan om je huid te beschermen.

Combineer voor optimale resultaten

Hoewel multi use oil, Dode Zeewater en rozenwater afzonderlijk al krachtige ingrediënten zijn, kunnen ze nog effectiever zijn wanneer ze worden gecombineerd in je huidverzorgingsroutine. Door bijvoorbeeld multi use oil te gebruiken voor diepe reiniging en voeding, gevolgd door een tonic met Dode Zeewater voor mineraalrijke verzorging en rozenwater voor pH-herstel en hydratatie, geef je je huid een complete behandeling die resulteert in een stralende, gezonde uitstraling.

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel deze natuurlijke ingrediënten over het algemeen goed worden verdragen, het altijd verstandig is om eerst een patch-test uit te voeren voordat je nieuwe producten in je routine opneemt. Zo kun je eventuele gevoeligheden of allergieën uitsluiten.

Conclusie

Multi use oil, Dode Zeewater en rozenwater zijn drie krachtige, natuurlijke ingrediënten die een revolutie kunnen betekenen in je huidverzorgingsroutine. Door hun unieke eigenschappen en voordelen te benutten, kun je genieten van een diep gereinigde, goed gevoede en stralende huid. Dus waarom zou je deze wonderen van de natuur niet opnemen in je dagelijkse routine en zelf ervaren hoe ze je huid kunnen transformeren?

Onthoud dat consistentie de sleutel is tot het zien van echte resultaten. Geef deze ingrediënten de tijd om hun magie te laten werken en je zult beloond worden met een gezonde, stralende huid die van binnenuit gloeit.

 

Neem gerust contact op voor gepersonaliseerd advies.

× Kan ik je ergens mee helpen?